E-book: 9 stappen na het verlies van jouw kindje tijdens de zwangerschap

en blijf op de hoogte van nieuws, nieuwe blogs en andere interessante informatie

Over Marjan

Ik had nooit gedacht dat ik na het voelen van zoveel pijn weer zoveel liefde kon voelen

Twintig jaar heb ik mijn mond dicht gehouden vanuit een diep gevoel van schuld en schaamte. Wat zouden mensen van mij denken?

Tijdens een workshop kon ik het niet langer voor me houden, ik barstte in huilen uit. Er bleken nog meer vrouwen in de groep te zitten die gedwongen waren om van hun kindje afscheid te nemen én een miskraam hadden gehad. Ze hadden net zoals ik ook hun verdriet diep weg gestopt.

Sinds de dag dat ik het heb uitgesproken is er voor mij veel veranderd. Het gaf me echt een bevrijd gevoel om erover te praten en te erkennen wat er lang geleden was gebeurd. Er was eindelijk ruimte om mijn verloren kindjes een mooie plek in mijn gezin te geven. Pas toen ik dit gedaan had kwam er bij mij rust en acceptatie.

Vanaf dat moment kon en durfde ik mezelf weer blij te voelen en plannen te maken voor mijn toekomst. Als ik nu terugkijk op de jaren na het verlies was ik alleen maar aan het overleven en ik liet mezelf ook door mijn omgeving leven want wat maakte het allemaal nog uit? Bij alles wat ik deed bleef de sluier van verdriet over mij heen hangen en als ik me echt een keer blij voelde dan voelde ik me schuldig tegenover mijn verloren kindjes. Nu mag en kan ik me blij voelen en weer genieten in de wetenschap dat mijn verloren kindjes in de energie altijd bij mij zijn.

Heb je interesse in één van mijn diensten, neem dan gerust contact met me op.

Contact opnemen