Drie gouden tips om je leven weer betekenis te geven

en blijf op de hoogte van nieuws, nieuwe blogs en andere interessante informatie

Over Marjan

Mijn naam is Marjan ’t Lam, Coach en therapeut, ik leer vrouwen om hun leven weer betekenis te geven zodat ze ook weer van betekenis voor een ander kunnen zijn.

Wat de meeste mensen niet van mij weten is dat mijn leven heel lang geen betekenis heeft gehad. Ik had alles, een partner, lieve kinderen, een leuke baan, een fijn huis. Eigenlijk alles wat mijn hartje begeerde en ik had me nog nooit zo ongelukkig gevoelt. Mijn leven was op alles om mij heen gericht, altijd vrolijk zijn terwijl ik dit niet zo voelde, altijd klaar staan voor een ander omdat ik dacht dat men dit van mij verwachtte en altijd maar door blijven gaan ongeacht hoe ik me voelde. Ik was moe en ik voelde me opgebrand, ik had depressieve gedachten terwijl ik heel goed wist dat ik niet depressief was. En misschien was ik dit ook wel en was ik te hard aan het vechten met mezelf om me hier niet aan toe te geven. 

“Ik had nooit gedacht dat ik na het voelen van zoveel pijn weer zoveel liefde kon voelen”

Ik ben drie keer uit een relatie gestapt, ik heb twee keer afscheid moeten nemen van een kindje in mijn buik en ik heb drie keer een auto-ongeluk gehad, waarbij ik twee keer bij iemand anders in auto zat en de derde keer werd ik van achteren aangereden. Door het remmen voor een auto die van rechts kwam, tijdens mijn laatste auto-ongeluk in 2013, heb ik (onbewust) mij leven letterlijk op de rem gezet. Met een whiplash en enorme rugklachten kon ik niks meer. Het was overleven van de bank naar mijn bed en andersom. Wat een strijd is het geweest want ik was toch degene die alles onder controle had? Vaak door een tandje bij te zetten en volledig aan mezelf voorbij te gaan. Maar deze strategie werkte niet meer……En wat was het voor mij moeilijk om mezelf hieraan over te geven….Mijn leven had voor mij totaal geen betekenis meer, ik had het gevoel dat ik er niet toe deed. Ik kon niks en wat ik deed werd in mijn beleving niet gewaardeerd. Dus wat maakte het uit wat ik deed… Dan maar proberen door te gaan om vooral niet te hoeven voelen.

Maar het is me gelukt! Met veel vallen en opstaan en met hulp van lieve mensen om me heen heb ik dat deel wat ik van mezelf verloren was weer terug gevonden. Ik heb mezelf leren overgeven aan wat is en vooral weer geleerd om te durven voelen. Achter die enorme pijnen in mijn lijf zaten mooie boodschappen verstopt.

Dat ik er wel toe doe, ook al voelt dat soms even niet zo. Dat ik door te durven voelen en mezelf op de eerste plaats te zetten (en nee dat is echt niet egoïstisch) weer geleerd heb wat voor mij belangrijk is en niet altijd wat eerst voor de ander belangrijk is. Ik had nooit gedacht dat ik na het voelen van zoveel pijn weer zoveel liefde kon voelen.

Dat ik weer durf te dromen met wat ik graag wil doen en wat ik nog graag nog zou willen doen en niet langer mijn leven aanpassen naar het leven van een ander. Ik mag mijn eigen leven leiden.

Dat ik weer veel energie heb en veel kan lachen. En nu echt want mijn leven heeft weer betekenis en ik kan voor betekenis van een ander zijn. Wat een mooi cadeau en wat een geluk. En wat wil ik dit cadeau graag doorgeven omdat ik dit jou ook zo gun!

Heb je interesse in één van mijn diensten, neem dan gerust contact met me op.

CONTACT OPNEMEN