Drie gouden tips om je leven weer betekenis te geven

en blijf op de hoogte van nieuws, nieuwe blogs en andere interessante informatie

Over Marjan

Mijn naam is Marjan ’t Lam, Coach en therapeut, ik leer vrouwen om hun leven weer betekenis te geven zodat ze ook weer van betekenis voor een ander kunnen zijn.

Wat veel mensen niet van mijn weten is dat mijn leven een tijd lang geen betekenis heeft gehad. Voor de buitenwereld deed ik altijd vrolijk en opgewekt en van binnen voelde ik me leeg en verdrietig. Ik stond tijdens en naast mijn werk altijd voor iedereen klaar en ik deed vaak nog extra mijn best om de ander te helpen. En door nog harder mijn best doen voelde ik me nog meer verdrietig. Het was een spiraal waar ik in zat en waarvan het me niet lukte om eruit te komen.

Totdat het lichamelijk niet meer ging, ik voelde me zo moe en opgebrand en alles was teveel. Het enorme gevoel van verdriet en altijd voor iedereen klaar staan, ik trok het niet meer en er moest iets veranderen. Hier kwam bij mij de ommekeer.

Als iemand me wat vroeg dan zei ik niet meteen ja, ik zei dat ik eerst even in  mijn agenda moest kijken. Dan had ik alle tijd om erover na te denken of ik dat voor mezelf of voor de ander ging doen. Stap voor stap leerde ik steeds beter nee zeggen en kwam er meer rust in mijn leven en ik voelde me een stuk minder moe. Hierdoor verdween ook het enorme gevoel van verdriet en ik kreeg steeds meer plezier in wat ik nog wel deed. Hierdoor kreeg mijn leven ook weer betekenis!

Mijn visie is dat als je leven geen betekenis heeft dit je een verdrietig gevoel kan geven. Je voelt je niet begrepen door je omgeving wat het ook nog eenzaam maakt. Hoe harder je je best om een ander te helpen des te meer gaat het ten koste van jezelf. Je kunt hier je opvoeders de schuld van geven maar jij bent degene die hier in mee gaat. Dus jij bent ook degene die hier zelf uit kan stappen. Al voelt het op dit moment misschien niet zo.

Ik straal een natuurlijke rust en vertrouwen uit maar van binnen brandt mijn vuur om er met enthousiasme en aandacht voor jou te zijn. Omdat ik uit ervaring weet hoe het voelt als je leven geen betekenis meer heeft. En als je nog harder gaat rennen en je best gaat doen om je leven weer betekenis te willen geven. Ik ben duidelijk, eerlijk en oprecht en geef je op een betrokken en liefdevolle manier een duwtje in je rug. Alleen als je echt wil veranderen zijn wij de juiste match. Ik ben er trots op dat ik een klant heb die mij haar engel op aarde noemt omdat ik er op het juiste moment voor haar ben.

Wat is typisch Marjan?

Elke ochtend drink ik een Latte, voor mij een moment van rust. Ik moet er voor oppassen dat ik er niet meer per dag ga drinken want dan wordt het een gewoonte en dan smaakt die niet zo lekker als die ene per dag. Ik ben de trotse oma van Livia Mae zij is voor mij een prachtige spiegel die mij opnieuw het leven laat ontdekken en bewonderen. Op social media deel ik Lichtpuntjes omdat ik het leuk vind om anderen op een positieve manier te inspireren. Hoe donker de wolken ook zijn, ik zie altijd een Lichtpuntje, ook in jou. Ik begin en eindig mijn dag, op een vaste tijd, met een meditatie in een groep waarmee ik me verbonden voel. Het geeft me structuur en een gevoel van rust om de dag te beginnen en om de dag mee af te sluiten. Als ik op straat loop zeg ik iedereen die ik onderweg tegenkom gedag, de glimlach die het bij de ander teweeg brengt maakt me blij.

CONTACT OPNEMEN